Herdenkingsdiamant

Interesse in een hedenkingsdiamant ?
www.algordanza.org

Uit de as verrijst een diamant
Algordanza is een innovatieve Zwitserse onderneming met de hoofdvestiging in Chur die wereldwijd zijn diensten aanbiedt. Algordanza, Romaans voor herinnering, transformeert uit de crematie-as van uw geliefde overledene, zonder gebruik te maken van toevoegingen, unieke en kwaliteitsechte diamanten.
Deze herinneringsdiamanten symboliseren uw herinneringen, de onvergankelijkheid en liefde.

Onder zeer hoge druk
De eerste stap in de vervaardiging van herinneringsdiamanten is het isoleren van koolstof uit de crematie-as. Dit gebeurt met behulp van chemisch en fysiologisch handelen. Hierbij wordt de koolstof gescheiden van de overige bestanddelen in de as, zoals calcium en zouten. Wat we overhouden is koolstof die verwerkt kan worden tot diamant. Daarna komt de koolstof in de pers.

De diamanten die wij vervaardigen uit de crematie as worden vervaardigd in persmachines van een bijzonder zwaar kaliber. Ze zijn in staat een druk te ontwikkelen van 50.000 tot 60.000 bar. Daarbij worden ook temperaturen bereikt tussen de 1500 en 1700 graden Celsius.

Afhankelijk van de gewenste karaatgrootte wordt de koolstof gedurende 8 tot 12 weken lang aan de hoge temperatuur en druk blootgesteld. Na het slijpen van de herinneringsdiamant straalt het zijn wonderschone vuur uit. De kleur van de diamant is wit (kleurloos) tot een blauwige gloed. De intensiteit van het blauw is afhankelijk van de hoeveelheid van het element Boor (B) dat achterblijft in de koolstof (C).

Voor het hele proces kan, hoeft niet, de hele hoeveelheid crematie-as worden gebruikt. Het is mogelijk meerdere diamanten uit deze hoeveelheid te laten transformeren.
Als wij slechts een deel van de as gebruiken kan de overige hoeveelheid as naar wens worden verstrooid, bijgezet, begraven of anders, conform de wens van de overledene of nabestaanden.

De perfectie van de diamant
Na de persing tot ruwe diamant volgt het slijpen in de gewenste vorm. Standaard wordt de diamant in de bekende briljant vorm geslepen. Er zijn echter ook diverse andere vormen mogelijk. Daarnaast kan op aanvraag de diamant worden voorzien van een lasergravure. Hierbij kunnen eventueel de gegevens van de overledene of een tekst worden ingegraveerd. Momenteel zijn we aan het onderzoeken dit proces zo te laten verlopen dat we hierbij de uitstraling van de diamant niet aantasten.

De diamant wordt persoonlijk aan de nabestaande(n) in een luxe box en voorzien van het Certificaat overhandigd. Dit gebeurt naar eigen wens, door een bemiddelaar van Algordanza, uw uitvaartverzorger of medewerker van het crematorium

Echtheid van de diamant
Voordat de isolatie van de koolstof begint wordt de as op zijn chemische samenstelling onderzocht. Daarbij wordt een chemische vingerafdruk gemaakt die een zeer nauwkeurig beeld geeft van de individuele samenstelling van de as. Middels het bijbehorende Certificaat garandeert Algordanza voor honderd procent de oorsprong van de herinneringsdiamant uit de crematie-as. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de echtheid te laten kwalificeren door een onafhankelijk instituut zoals het Nederlands Edelstenen Laboratorium.

Onze diensten in een overzicht
Ontvangst van de crematie-as, direct van het crematorium, uitvaartverzorger of nabestaanden.
Chemische analyse van de crematie-as
Certificaat van de individuele samenstelling van de crematie-as
Transformatie van de koolstof tot herinneringsdiamant in gewenste grootte
Vastlegging van het gehele proces
Slijpen van de diamant in de gewenste vorm(standaard briljant vorm)
Luxe box
Persoonlijke overhandiging


Eerbied
Vanzelfsprekend behandelt Algordanza alle gegevens volgens de bekende Zwitserse discretie. Wij geven geen persoonlijke en vertrouwelijke gegevens door aan derden. Tijdens het gehele proces werken wij met de grootste zorgvuldigheid. Het respect voor uw dierbare staat bij ons centraal.


Wil u meer informatie of wenst u een herinneringsdiamant te bestellen neemt u dan contact met ons op,
De Hertogh Grimbergen n.v. - 02 270 81 00